Nyheter

Översyn av avgifter Från och med verksamhetsåret 2025

19 nov


En översyn har gjorts av flera avgifter inför 2025. Se styrelsens motivering och de förhöjda avgifterna HÄR   
Avgifterna finns även på sidan "Distrikt och Förening" - "Aktuella avgifter & datum"

För SM i Borås 2025 kvarstår dock 900kr/start p.g.a. att anmälan varit öppen en tid då de nya avgifterna publicerades.

/Styrelsen

Inbjudan till Serien 2025. Info Omregistrering.

15 nov

Samtliga lag som nu finns i seriesystemet kommer finnas kvar såvida de inte avanmäls.
  • Senast 31 december 2024 ska nya lag anmälas till serien 2025, maila isf kansliet
  • Senast 31 december 2024 ska lag som inte ska vara kvar avanmälas från serien 2025, maila isf kansliet.
  • HÄR LISTAS samtliga lag som haft NOLL eller EN omgång registrerad under 2024 fram till 241115. Det ser tråkigt ut i tabellen med nollade omgångar så fundera på ifall ni vill ha kvar laget och fortsätta betala för det.
  • Serien 2025 upprättas efter årsskiftet med de förflyttningar som sker enligt Tävlingsbestämmelserna.
  • Serieplaketter erhålls endast seriesegrande lag i varje högsta serie, gäller alltså inte div. 1 och 2 där det finns Elitserie. Elitserierna avgörs på Lag SM
    Serieplaketetrna delas ut vid Lag SM i Falkenberg. För förening som inte är på plats kommer dessa skickas ut. Meddela gärna kansliet ifall ni vill ha den skickad.
Omregistrering Licens inför 2025
  • Omregistrering av licens inför 2025 sker via detta FORMULÄR 15/11 - 15/12.
    Obs! Både din nuvarande och nya förening måste bekräfta bytet med ett "Ok" i mail till kansliet för att bytet ska gå igenom. Omregistreraren ansvarar för att så sker. Bekräftelse sker via faktura till den nya klubben 18/12.
  • 16/12 (efter Lag SM) kommer omregistreringarna att genomföras.
  • Eftersom anmälan till SM i Borås har sista anmälningsdatum 20/12 betyder det att för dig som byter förening inför årsskiftet kan anmälan antingen göras av nuvarande förening eller för den nya efter 16/12 (obs, endast 4 dagar). Oavsett vilket kommer vi gå igenom startlistorna efter årsskiftet så att rätt förening anges på samtliga tävlande. Alltså, har ni anmält er i er "gamla" förening och sedan bytt så kommer det justeras så att den nya anges inför tävlingen.
    Viktigt är att startavgiften kommer in i rätt tid med tydlighet om vad betalningen avser.

/Kansliet

VM i Utrustad Styrkelyft Island 11-16 november

11-17 nov

Följ VM via Goodlift Live Tävlingen som avgörs i Reykjanesbaer innefattar även Styrkelyft Special Olympic, där Sverige inte har deltagare.


Först ut var Sandrine i -52kg som tyvärr missade alltför många lyft för att ha en ritkigt bra dag. Hade de prövade lyften kalrats hade det kunnat bli en hel del personliga rekord. Sandrine gjorde ändå en godkänd insats och slutade på totalt 420kg. 
"Alex" i -66kg har sedan tidigare vunnit både VM och EM i Klassisk Styrkelyft i klassen över samt innehar J-världsrekordet totalt i -74kg Utrustad Styreklyft. Nu har han gjort en satsning i -66 vilket visade sig fungera bra då han slog till med att bli Världsmästare på onsdagen med finfina 802,5kg totalt, stort grattis till Alex och Sverige!
På torsdagen slog även Matilda Vilmar -69kg (tillika Alex fru) till med världsrekord sammanlagt efter en kanontävling. Matilda fick dock nöja sig med ett silver då motståndaren från USA var lättare, medan Matilda som lyfte rekordvikten först fick rekordet. 
Omlott med Matildas klass tävlade även Oliver Dahlkvist i herrarnas -105kg. Oliver gjorde en mycket fin tävling med bl.a. konkurrens av tre andra nordbor. "Pers" i Bänkpress, Marklyft och Totalt, 1020kg räckte denna gång till en 6e plats. 
Frida Wik -76kg krossade 600kgs gränsen och tog en utomordentlig bronsmedalj på totalt 602,5kg och slår sitt egna svenska rekord med 27,5kg!
Siste svensk ut detta VM var Sofia kamlund -84kg som inte fick med sig alla önskade lyfte men fick ändå en fin total och pers med 10 kilo på 575kg och en 10e plats. Med lite finputsning kommer även Sofia knäcka 600-kgs gränsen inom en snar framtid. 


Sammafattningsvis ytterligare en mycket bra internationell tävling av ett svenskt landslag på den sista internationella tävlingen 2024, denna gång med 3 medaljer på 6 startande.

En stor eloge till alla de coacher och även domare som under året satsat sin fritid på att delta internationellt och bidragit stort när de aktiva svenskarna presterar, i oftast oerhört hård konkurrens. Såklart blir det en extra bonus när den svenska fanan får synas på medaljceremonin, oavsett kategori. Nu ser vi fram emot ett fantastiskt nytt lyftarår 2025! 
 
Följande svenskar är på plats för att tävla.
-52kg Sandrine Quignaudon 10a Tot.420kg
-66kg Alexander Erikssson GULD Tot.802,5kg Samtl.Nord-rek. 290kg, 207,5kg, 305kg
-69kg Matilda Vilmar SILVER Totalt 640kg V-rek. KB 247,5kg & BP 180kg Nord-rek.
-105kg Oliver Dahlkvist 6a Tot. 1020kg Sv-rek, Bänkpress 315kg Nord-rek.
-76kg Frida Wik BRONS Tot 602,5kg Sv.rek. samt Sv.rek. Kknäböj 227,5kg och Marklyft 215kg
-84kg Sofia Kamlund 10a Tot. 575kg

/Kansliet

Insamling av frågor inför temavecka med Frisk & Fri

11 nov

Under vecka 49 ska Svenska Styrkelyftförbundet tillsammans med Frisk & Fri – riksföreningen mot ätstörningar ha ett tema på sociala medier om hur en kan upptäcka, bemöta och förebygga ätstörningar!
Under vecka 49 kommer vi tillsammans med Frisk & Fri att svara på frågor om ämnet. Skriv din fråga/frågor anonymt i formuläret nedan:
https://forms.office.com/e/fWA1R2Pw0a

/Kansliet

Styrelseprotokoll 24 oktober

11 nov


Senaste Protokollet

/Kansliet

Två knävärmare tas bort från IPF Approved list

5 nov

Följande tävlingsutrustning har tagits bort från den godkända listan (IPF Approved list) och får inte längre användas i IPF-sanktionerade tävlingar:

1. Stoic Heavy Knee Sleeve (IPF ID: 73) – Denna artikel har ännu inte släppts på marknaden och kommer inte längre att ingå i den godkända listan.

2. Hansu 7mm Knee Sleeve 2.0 (IPF ID: 330/1) – Denna version har officiellt tagits bort från listan över godkända föremål. Lyftare kommer dock att tillåtas att fortsätta använda dessa ärmar i ett år från dagens datum.

/Kansliet

Viktigt gällande tävlingsarrangemang

4 nov

Det är av stor vikt att alla som arrangerar små som stora tävlingar skickar in tävlingsinformation enligt DETTA FORMULÄR (finns på hemsidan udner "Dokument"). Bifoga även startlistor och tider eller skicka dem så snart de är klara.
​​​​​​​Vi rekommenderar att ni har sista anmälningsdag ca en månad innan då eventuella dopingkontroller tar lite tid att planera med hela landets kontrollanter. 

Tack för att ni hjälper till att hålla sporten ren och stark!

/Kansliet

Uppdatering i Tävlingsbestämmelserna gällande kval på ranking från 1/1 2025

4 nov


Tävlingsutskottet har beslutat att från den 1 januari 2025 ta bort möjligheten att kvala på ranking till svenska mästerskap. Undantag görs för SM i Borås 2025, där finns möjligheten att kvala på ranking fortsatt kvar.

Tävlingsbestämmelserna kommer från 1/1 2025 att lyda:
5:11 Kvalgränser till SM
För att få delta på SM måste lyftaren ha registrerat resultat i respektive tävlingsform (klassisk eller utrustat). För att få tävla på SM skall även bestämd kvalgräns uppnås.
​​​​​​​

Bakgrund till beslut:
SM är på nationell nivå vår högst rankade tävling och kvalgränserna fyller flera viktiga syften. De reglerar bland annat storleken på mästerskapen, men säkerställer även att de deltagande lyftarna håller en viss standard. Detta bidrar till att våra SM-tävlingar håller en hög idrottslig nivå, att konkurrensen mellan lyftare är jämn, vilket i sin tur skapar mer spännande tävlingar. 

Tävlingsutskottet har under hösten analyserat och diskuterat huruvida vi ska behålla möjligheten att kvala på ranking. För klassisk lyftning är lyftarunderlaget stort och framför allt på seniorsidan sker väldigt få kval via ranking. Kval via ranking har de senaste åren primärt skett inom den utrustade lyftningen o/e i vissa ålderskategorier där lyftarunderlaget är mindre. Vi ser dock att kval via ranking i dessa kategorier ibland resulterar i väldigt varierande nivå i vissa klasser, med deltagare som ligger signifikant under kvalgränserna. Genom att endast tillåta kval via kvalgräns så säkerställer vi att standarden på deltagande lyftare är tillräckligt hög för ett SM. 

Att deltaga på ett SM är något som många lyftare arbetar hårt för att uppnå och vi hoppas att kvalgränserna skapar en tydlig morot och målbild. Vi ser även att Distrikts- och Landsdelsmästerskap kommer fortsätta spela en viktig roll för att erbjuda mästerskapstävlingar till de lyftare som inte når upp till SM-kvalgränserna i de olika kategorierna.

Tävlingsutskottet kommer fortsätta att arbeta med att se över och justera kvalgränser för att de ska reflektera lyftarunderlaget i de respektive kategorierna samt under början av 2025 se över placering och format på SM-tävlingar för att säkerställa att de ligger bra i förhållande till bland annat internationella tävlingar.

Vid frågor, vänligen kontakta Tävlingsutskottet via mail: tavlingsutskottet@styrkelyft.se 
​​​​​​​


Intresseanmälan Veteran EM Klassisk Styrkelyft 2025

31 okt


Veteran EM i Klassisk Styrkelyft 2025 arrangeras i Albi, Frankrike 9-15 februari. 
Intresseanmälan är möjlig via formulär under tiden 1-30 november

PÅ DENNA SIDA hittar du länk för intresseanmälan och information om kriterier för att delta. 

/Veteranutskottet

Svenska Styrkelyftförbundet utser ny generalsekreterare

20 okt (Pressmeddelande)


Svenska Styrkelyftförbundet har nöjet att meddela utnämningen av Ola Silvdahl till ny generalsekreterare, med tillträde den 1 december 2024. Beslutet fattades enhälligt av förbundsstyrelsen vid mötet den 1 september 2024.

Ola Silvdahl har med 19 år som generalsekreterare för Svenska Triathlonförbundet lång bakgrund inom den svenska idrottsrörelsen. Hans erfarenhet inom operativ ledning, strategisk utveckling, samarbete med både nationella och internationella idrottsförbund och anordnande av internationella events i samarbete med både offentlig sektor och privat näringsliv förväntas stärka förbundets arbete med att främja och utveckla styrkelyft som idrott och motionsform och vår internationella slagkraft.

“Vi är mycket glada att välkomna Ola Silvdahl som vår nya generalsekreterare,” säger Levi Bergstedt, ordförande för Svenska Styrkelyftförbundet. “Hans kompetens och engagemang kommer att vara ovärderliga när vi fortsätter vårt arbete för att sprida styrkelyft i Sverige och befästa vår position som en ledande nation inom internationellt styrkelyft.”

I sin roll som generalsekreterare kommer Ola Silvdahl att ansvara för den operativa ledningen av förbundet och fungera som strategiskt stöd och rådgivare till förbundsstyrelsen. Han kommer att arbeta nära våra medlemsföreningar, andra specialidrottsförbund, Riksidrottsförbundet samt internationella styrkelyftsförbund för att stärka samarbeten och vidareutveckla sporten på alla nivåer.

“Det är en stor ära att få möjlighet att leda Svenska Styrkelyftförbundet,” säger Ola Silvdahl. “Jag ser verkligen fram emot uppdraget som generalsekreterare. E
idrott med engagerade föreningar, framgångsrika utövare, en framåtlutad styrelse och motiverad personal. Mycket bra har gjorts och görs inom styrkelyft, och jag är ödmjukt motiverad att bidra med min erfarenhet för att vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av sporten.”


Med Ola Silvdahl vid rodret ser Svenska Styrkelyftförbundet fram emot att fortsätta sitt arbete med att bygga en kompetent och stark organisation som ligger nära sina medlemmar och som arbetar aktivt och medvetet för att styrkelyft ska sprudla både som idrott och motionsform.

För mer information, vänligen kontakta:
Levi Bergstedt Ordförande, Svenska Styrkelyftförbundet
Telefon: 076 004 05 57 E-post: levi.bergstedt@styrkelyft.se

Om Svenska Styrkelyftförbundet
Svenska Styrkelyftförbundet består av åtta distrikt och cirka 150 föreningar över hela landet. Förbundet arbetar för att utveckla och skapa intresse för styrkelyft som sport och motionsform, samt ansvarar för uttagningar till landslag och internationella tävlingar. Med cirka 2 000 licensierade utövare och 35 000 medlemmar strävar vi efter att göra styrkelyft tillgängligt för alla, oavsett ålder eller bakgrund, och att stärka Sveriges position som en självklar nation i toppen av internationellt styrkelyft


Föreläsningsserie: Paraidrott i SSF 29 oktober 19:00

24 okt


Vi bjuder in till fyra digitala föreläsningar som genomförs via Teams (se bild ovan).
Varje föreläsning pågår från 19:00 till 20:30.

Föreläsning 1: Att starta upp paraverksamhet, 24 september kl 19:00
Vilka möjligheter finns, stöd etc?
Hinder i verksamhet och träning, hur övervinner vi dessa?

Passar för föreningsansvariga och individer med intresse för paraidrott.
Sista dag för anmälan 22/9.

Föreläsning 2: Introduktion till Parabänkpress, 29 oktober kl 19:00
Vem klassas in som parabänkpressare?
Vad skiljer parabänkpress från bänkpress?
Att tänka på som förening, lyftare och tränare!

Passar för alla som är nyfikna på parabänkpress.
Sista dag för anmälan 27/10.

Föreläsning 3: Introduktion till Styrkelyft IFN, 26 november kl 19:00
Vem klassas in som lyftare i Styrkelyft IFN?
Vad skiljer Styrkelyft IFN från styrkelyft?
Att döma Styrkelyft IFN
Att tänka på som förening, lyftare och tränare!

Passar för alla som är nyfikna på Styrkelyft IFN .
Sista dag för anmälan 24/11.

Föreläsning 4: Årsplanering för parabänkpress, 17 december kl 19:00
Att planera ett tränings- och tävlingsår

För lyftare och tränare/ledare i parabänkpress
Sista dag för anmälan 15/12.

Anmälan:
Logga in eller skapa användare i SSF:s utbildningsportal (IUP): Idrottens Utbildningsplattform (styrkelyft.se)
Leta upp föreläsningsserien: Paraidrott i Svenska Styrkelyftförbundet
Man måste anmäla sig till varje föreläsning (delmoment) för att få tillgång till möteslänkar.
Möteslänk aktiveras i IUP 1 timme innan aktuell föreläsning men skickas även ut via mail dagen innan.
Alla föreläsningar spelas in så att man kan få tillgång i efterhand om man inte har möjlighet att deltaga live.

Alla föreläsningar är kostnadsfria.

Vid frågor kontakta anett.langva@styrkelyft.se

Vi ses på Teams!

​​​​​​​​​​​​​​

Obs! SM i Borås 2025 går torsdag-lördag

23 okt

...med sikte på Styrkelyft torsdag-fredag och Bänkpress lördag

/Kansliet

Förtydligande gällande godkända tävlingar för SSF-lyftare

21 okt


Tävlingsutskottet vill på förekommen anledning påminna samt förtydliga vilka direktiv som gäller för deltagande av licensierad lyftare i uppvisning eller tävling som ej arrangeras av SSF eller ansluten förening.

I SSF:s tävlingsbestämmelser står följande:

4:15 Godkänd tävling
SSF-ansluten förening samt licensierad lyftare som representerar SSF-ansluten förening får tävla eller delta i uppvisning i styrkelyft och/eller bänkpress endast om arrangören av tävlingen representerar en förening eller organisation som är ansluten till SSF alternativt till annat IPF-anslutet nationsförbund. Undantag gäller endast om IPF eller SSF skriftligen medger undantag efter ansökan från arrangerande förening eller den lyftare/förening som önskar delta.

9:13 Deltagande i konkurrerande organisation
Det är förbjudet att som lyftare/funktionär delta i tävling/uppvisning i styrkelyft/bänkpress där dopingavstängd lyftare eller lyftare i konkurrerande organisation deltar



Tävlingsutskottet har i samråd med det Tekniska Utskottet beslutat att ej sanktionera tävlingen som anordnas av föreningen Berserk Vikings och vill i samband med detta förtydligande betona vikten av att följa uppsatta tävlingsbestämmelser samt antidopingregler.

Vid frågor, kontakta Tävlingsutskottet tavlingsutskottet@styrkelyft.se

/Tävlingsutskottet

Kostnadsfria antidopingföreläsningar för tävlingsaktiva föreningar

17 okt

Hej Antidopingvänner
Nu utökar vi möjligheten att beställa antidopingföreläsningar även till Idrottsföreningar som har aktiva tävlingsidrottare. Flera föreningar kan med fördel slå sig samman för att arrangera en antidopingföreläsning. Vi ser helst att man vid föreningsföreläsningar har minst 40 åhörare
Om det blir ett stort antal bokningar så måste vi prioritera bland dessa.

LÄS MER OCH BOKA HÄR

/Kansliet

Följ de svenska lyftarna i Ungdoms- & Junior EM samt Veteran VM. Start lördag 5/10

14 okt


De sista dagarna visar på den bredd vi har i Styrkelyft. På lördagen 5/10 fick Sverige en Veteranvärldsmästarinna samt världsrekord genom Katarina Beremark V3 +84kg i Sydafrika. Två dagar senare, och väldigt många mil därifrån slog Josephine till och blev Ungdomseuropamästarinna i +84kg i Tjeckien i övrlägsen stil och med flera nordiska rekord. Ungdomen Ivan i -59kg förde en hård kamp i konkurrens om medaljerna. Bl.a. var de tre som tampades om världsrekordet i Bänkpress, som slutligen gick  till grannlandet Finland... 0,5kg före Sverige! Ivan slutade på 4e plats efter en mycket bra tävling och slog bl.a. nordiskt seniorrekord med 20kg! Ann V3 i -84kg kniper bronspengen och flera svenska rekord. 
Junioren Emelie i -57kg skulle liksom vid J-VM möta tyskan och engelskan och det visade sig att kmapne inte var mindre denna gång. De är otroligt jämna där bästa marklyfterskan, tyskan, segrade även denna gång. Emelie tog en mycket hedrande silverpeng och nordiskt seniorrekord totalt. Det ser ut som chansen är stor att Donna Berglunds världsrekord i bänkpress övergår till en annan svenska under 2025. I Sydafrika gör Voitto V3 +120kg och Jessica V2 -63kg stabila tävlingar med "pers" totalt för båda och Sv. marklyftrekord till Jessica. De slutar 4a respektive 5a. 
Sista svenskarna ut i Junior EM var Hilma och Astrid i -63 som efter mycket finatävlingar slutade 4a respektive 5a efter varsit missat sista marklyft men personligt rekord för bågge totalt för båda och endast 2,5kg från bronset.   
Under fredagen 11/10 startade även svenskarna i Sydafrika med Veteraner +60 år. Helene som var ensam i -63kg fick med sig ett guld och svenskt rekord i marklyft. Tomas slutade 5a men tog guld i bänkpress där han sedan tidigare är världsrekordhållare. Lars Höglander tog ett silver efter 9 godkända lyft. Sist ut var de lyfterfarna damerna Annelie och Ulrika i Veteran 2. Båda tog guld i -57kg resp. - 76kg.
Annelie slog till med svenska rekord i samtliga grenar! 

Stort grattis också till domarna Pernilla Röhr och Andreas Lind som vid U/J EM klarade testerna till internationella domare!

För live, tider och resultat, se GOODLIFT 


Ungdoms & Junior EM i Klassisk Styrkelyft, Pilsen Tjeckien 5-13/10
UNGDOM
-59kg Ivan Kostiuk 4a Tot. 514,5kg-Nord. U+J+S rek. Knäböj 180kg-Nord.U+S rek. Sv.U+J+S rek. Bänkpress 129,5kg-Sv.U+J+S rek.
+84kg Josephine Norén Wallner GULD Tot 492,5kg Nord.U-rek + i samtliga grenar Knäböj 197,5kg (även Sv.Jun.rek.), Bänkpress+Enb Bp 102,5kg, Marklyft 192,5kg
JUNIOR
-57kg Emelie Olin SILVER Tot 450kgNord.S-rek, Knäböj 162,5kg Sv.S-rek. Nord.
-63kg Hilma Westerberg 4a Tot 452,5kg
-63kg Astrid Edvardsson 5a Tot 452,5kg

Vi håller också tummarna för att domarna Andreas Lind och Pernilla Röhr klarar proven för att bli internationella domare.

Veteran VM i Klassisk & Utrustad Styrkelyft, Sun City Sydafrika 5-11/10
KLASSISK

V3 -84kg Ann Jordebo BRONS Tot 327,5kg-Sv.rek. Knäböj 127,5kg-Sv.rek. Marklyft 140kg-Sv-rek. 
V3 +84kg Katarina Beremark GULD Tot. 412kg-V.rek. Knäböj 141,5kg-E.rek. Bänkpress 93kg-V.rek. Marklyft 177,5-V.rek.
V3 +120kg Voitto Riihimäki 4a Tot.525kg
V2 -63kg Jessica Jading 5a Tot 355kg Sv. M2-rek marklyft 175kg.


UTRUSTAD
V3 -63kg Helen Birath-Lilja GULD Tot 280kg. Sv.rek marklyft 135kg
V3 -83kg Tomas Ring 5a Tot 460kg
V3 -105kg Lars Höglander SILVER Tot 670kg
V2 -57kg Annelie Izindre GULD Svenska rekord i allt 127,5kg, 90kg, 135kg Tot 352,5kg
V2 -76kg Ulrika Johansson GULD Tot. 440kg

Lagpris BRONS Damer M2

/Kansliet

​​​​​​​​​​​​​​

Läget i serien inför sista omgången

8 okt


​​​​​​​LÄS MER HÄR

/Kansliet

Dopinglistan 2025 är publicerad

4 okt

Nästa års dopinglista över förbjudna substanser och metoder inom idrotten är nu publicerad. Den nya listan, som gäller för idrottare världen över, träder i kraft den 1 januari


LÄS MER

/Antidopingutskottet

​​​​​​​​​​​​​​

Tack till SM arrangören Vedums AIS och SM-enkät

24 sep


Arrangörsstaben i Vedum stod som vanligt för ett stabilt arrangemang med ordning och reda. Detta SM blev endast en dag men likväl krävs det lika mycket teknik och prylar som ska ställas iordning och tas bort som vid ett SM med flera dagar. 

Vänligen, alla ni som var där. Fyll i DENNA ENKÄT med era åsikter

/Kansliet

​​​​​​​​​​​​​​

Distriktsdomarutbildning i Vedum 23-24 november

23 sep


Sista anmälnings dag 10 november

INBJUDAN

/Kansliet

​​​​​​​​​​​​​​

Grattis Emil Johansson, Umeå som tilldelas
RFs Elitidrottsstipendium  2024/25

16 sep


Varje SF med sökande får utitfrån vissa kriterier rangordna ett antal utövare som sökt stipendiet. Det gäler aktiva som går på högskola eller universitet. Emil Johansson Umeå Powerlifting Club tillika Umeå Universitet är den inom Styrkelyft som får stipendiet 2024-25

/Kansliet 

​​​​​​​

Stark svensk utdelning på U/J NM och WEC

16 sep

Ungdoms- & Junior NM i Styrkelyft & Bänkpress, Horsens Danmark 


TIDER & STARTLISTOR
LIVESTREAMING
KLASSISK STYRKELYFT
Ungdom -57kg Agnes Edvinsson GULD Tot 360kg
Ungdom -69kg Ottilia Blom GULD Tot 417,5kg Sv.U-rek Tot. & Knäböj 150kg 
Ungdom -69kg Ayda Kayedpour SILVER Tot 387,5kg
Ungdom -66kg Daniel Pan Arenaz SILVER Tot 545kg
Ungdom -74kg Elias Edvardsson GULD Tot 619kg Nord U-rek Tot & Marklyft 264kg
Ungdom -74kg Isac Toldbod BRONS Tot 592,5kg
Ungdom -93kg Robin Kashef SILVER Tot 665kg
Ungdom -105kg Erik Tryggvason GULD Tot 727,5kg
Junior -63kg Nathalie Bielek Wahlgren GULD Tot 402,5kg
Junior -76kg Livia Blomqvist GULD Tot 460kg
Junior -83kg Viktor Sundelin GULD Tot 675kg
Junior -93kg Lino Hellemaa 4a Tot 710kg
Junior -93kg Emil Jörgensen GULD Tot 732,5kg
Junior -120kg Filip Kleimert SILVER Tot 810kg
UTRUSTAD STYRKELYFT
Junior -63kg Ellen Hansson BOM
KLASSISK BÄNKPRESS
Ungdom -63kg Stella Albery Larsdotter GULD 95kg
Ungdom -69kg Ayda Kayedpour GULD 95kg
Ungdom -83kg Ahmad Ghanem SILVER 175kg
Ungdom -105kg Fabian Liljeberg GULD 202kg Nord. U-rek.
Junior -76kg Livia Blomqvist GULD 115kg
Junior -93kg Emil Jörgensen GULD 187,5kg
Junior -93kg Lino Hellemaa SILVER 187,5kg
UTRUSTAD BÄNKPRESS
Ungdom -52kg Elsa Bern GULD 82,5kg
Junior -105kg Simon Blom GULD 225kg
Junior +120kg Dante Norling GULD 247,5kg


Western Europan Championships (WEC), St Pauls Bay Malta

TIDER, STARTLISTOR & LIVESTREAMING (sidan uppdateras före tävling)
KLASSISK STYRKELYFT OPEN
-57kg Julia Starck 4a 410,5kg WEC-rek. Bänkpress 105,5kg
-63kg Ellen B. Åkesson GULD Tot 460kg
-63kg Pernilla Sundberg 5a Tot 405kg Sv.V1-rek. Tot & Knäböj 155kg
-84kg Sofia Kollenhag GULD Tot 495,5kg WEC-rek & WEC-rek. + Sv.rek Knäböj 200,5kg
-84kg Malin Grönqvist 4a Tot 412,5kg
-93kg Jonas Wallqvist SILVER Tot 757,5kg
-105kg Sixten Åborg 7a Tot 785kg
-105kg Eric Engelbrektsson  9a Tot 725kg
-120kg Alex Thübeck 6a Tot 765kg

Sverige BRONS Bästa Damnation

/Kansliet

Suicide zero och Idrottshoppet

2 sep


Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att minska antalet självmord i Sverige. Som en del i vårt arbete har vi tagit fram Idrottshoppet, ett digitalt kostnadsfritt material för tränare och ledare som vill arbeta för att främja psykisk hälsa och förebygga självmord.
SE MER HÄR

Suicide zero söker föreningar som vill visa upp sitt arbete med Idrottshoppet!
Genom Suicide Zeros goda rykte hoppas vi få möjlighet att visa upp Idrottshoppet i media, vilket gör att det här livsviktiga projektet kan nå ut till fler föreningar runtom i landet.
För att kunna göra det behöver vi dock ha något konkret att visa upp. Därför söker vi föreningar som är intresserade av att visa upp just sin verksamhet och hur ni tar er an arbetet med Idrottshoppet. En utmärkt chans också för er att visa allt bra ni gör.
Kontakta Victor Lundmark, pressansvarig på Suicide Zero, på victor.lundmark@suicidezero.se så berättar han mer

/Kansliet

Följ Junior VM i Utrustad & Klassisk Styrkelyft

29 aug - 8 sept
​​​​​​​

U & J-VM går på Malta för både junior och ungdom och Sverige deltar med 4 herrar och tre damer på juniorsidan. I förhandstippningen har Sverige åtminstone två guldkandidater genom Alba och Axel, men allt kan hända på tävling och vi hoppas våra juniorer är riktigt taggade.

För Live och resultat, se GOODLIFT

I den Utrustade delen gjorde de bägge svenska herrarna mycket fina tävlingar. Oscar med personligt rekord i bänkpress och sammanlagt. Axel slog på lördagen till och blev juniorvärldsmästare i den tyngsta klassen efter en mycket fin tävling. Det blev personligt rekord även för honom i bänkpress och totalt, Axel har ytterligare tre år kvar som junior. Först ut i Klassisk var Emelie som efter rätt viktval och nio klarade lyft och pers i samtliga grenar tog silver i sitt första J-VM. Förhandsfavoriten Alba i -63kg fullkomligt krossade sina motståndare med råge. I knäböj fick amerikanskan J-världsrekordet och Alba fick nöja sig med J-europarekord. I bänkpress och totalt blev det däremot J-vrek och endast 3,5kg från det totala seniorrekordet. 

UTRUSTAD
-83kg Oscar Dahlkvist 4a Tot 725kg
+120kg Axel Isberg GULD Tot 945kg Sv.J-rek
KLASSISK
-57kg Emelie Olin SILVER Tot 447kg Nord.Sen-rek. Knäböj 157,5kg Sv.Sen-rek
-63kg Alba Boström GULD Tot 554kg J-v.rek. Knäböj 193kg, J-eu.rek. Bänkpress J-v.rek. Marklyft Nord.rek. VMs bästa damjunior
-93kg Jacob Nilsson 9a Tot 767,5kg
-105kg Emil Johansson 10a Tot 785kg 
-84kg Alva Olsén 6a Sv.J-rek   Totalt 500kg och i Bänkpress 115kg
/Kansliet​​​​​​​​​​​​​​

Sverige 2a efter Norge på Barrents Game i Finland  Lörd. 24/9

26 aug


Barrents Game  är en lagtävling där de bästa resultaten ingår i laget om 5 st (1 ungdom, 1 junior, 2 open) där de svenska norrlänningarna ställdes mot lyftare från Norge och Finland.
Se resultat etc LÄNK

/Kansliet
​​​​​​​​​​​​​​

SSF söker en ansvarig för landslaget i klassisk bänkpress för ungdom, junior och senior.

9 aug


Uppdraget är ideellt. 
I uppdraget ingår bland annat att ta ut lyftare till internationella tävlingar, följa med på tävling som coach eller utse annan coach, planera och genomföra landslagsläger och vara en del av elitutskottet och därigenom vara en del av att utveckla landslagsverksamheten både strategiskt och praktiskt. Du är ansvarig för att sätta och följa upp dina landslags budgetar. 
För att passa i rollen behöver du ha gedigen kunskap om bänkpress och ha god erfarenhet från att ha coachat andra. Vi önskar att du är lyhörd men tydlig i din kommunikation, kan fatta beslut och har ett driv att utveckla svensk styrkelyft.  

Skicka din intresseanmälan och berätta om vem du är, vilken erfarenhet du har och varför du är rätt för rollen senast 31/8 till josephine.verngren@styrkelyft.se med kopia till kansli@styrkelyft.se  


Gratttis Bänkpressare till ett fantastiskt EM! 

12 aug



Tävlingen gäller alla kategorier och avgörs i Istanbul, Turkiet


KLASSISK

Mån 5/8
M3 -84kg Åsa Halvarsson GULD 75kg
M3 -84kg Susanne Bäckström SILVER 65kg
M3 -83kg Tomas Ring SILVER 145kg
M2 -57kg Carina Solhag BRONS 62,5kg
M2 -69kg Caroline Svarvén GULD 90kg Sv.rek
Tis 6/8
M2 -66 Martin Haglöf BRONS 125kg
M2 -93 Kenneth Ekborg GULD 182,5kg samt BRONS i "Bästa Herr M2"
M1 -69kg Erica Sellstedt 4a 80kg
M1 -84kg Petra Höglund BRONS 90kg
Ons 7/8
Jun -57kg Emelie Olin GULD 107,5kg samt GULD i "Bästa Damjun."
Jun -83kg Emil Lundgren GULD 200kg samt SILVER i "Bästa Herrjun."
Jun -93kg Axel Samuelsson Silver 202,5kg
Jun -105kg Jonathan Henningsson GULD 234kg J-V.rek. samt GULD "Bästa Herrjun."
Tors 8/8
-47kg Emelie Åslund GULD 95kg Sv.rek.
-63kg Hilma Westerberg ​​​​​​​5a 110kg
-74kg Eddie Berglund GULD 205kg samt SILVER "Bästa Herr" 
-93kg Josef Eriksson GULD 220kg samt BRONS "Bästa Herr"
-76kg Vilma Olsson Guld 120kg
-76kg Micaela Ödling Silver 117,5kg
+84kg Matilda Hjalle Silver 152,5kg samt SILVER "Bästa Dam"
-105kg Anders Henriksson 5a 210kg

UTRUSTAD

Fre 9/8
M3 -83kg Tomas Ring GULD 197,5kg samt BRONS "Bästa M3 Herr"
M3 -105kg Torleif Carlsson SILVER 190kg
M4 -57kg Britten Fernström GULD 75,5kg V-rek M4 samt GULD "Bästa M4 Dam" 
M2 -84kg Pernilla Röhr GULD 127,5kg Sv-rek M2 samt BRONS "Bästa M2 Dam"
M1 -84kg Petra Höglund GULD 135kg samt SILVER "Bästa M1 Dam"
M2 -74kg Jukka Siltanen SILVER 147,5kg
M2 -83kg Rickard Sandström 4a 170kg
M1 -105kg Roger Andersson ​​​​​​​4a 217,5kg
M1 +120kg Martin Andersson - - -
Lör 10/8
Jun -63kg Emelie Olin GULD 135kg samt GULD "Bästa Damjun."
Sön 11/8
-52kg Sandrine Quignaudon 4a 100kg
-57kg Laura Savolainen 4a 125kg
-63kg Linnea Forslund BRONS 137,5kg
-63kg Emma Johannesson 5a 127,5kg
-76kg Agnes Rudin - - -
-84kg Sofia Kamlund SILVER 165kg
+84kg Matilda Hjälle SILVER 200kg
+84kg Anna Edvall - - -
-83kg Tommy Krantz 4a 235kg
-93kg Thomas Edvinsson BRONS 270kg
-105kg Oliver Dahlkvist GULD 320kg samt BRONS "Bästa Herr"
+120kg Rasmus Mirblom GULD 340kg

LAGMEDALJER 

KLASSISK

Damer M3 SILVER
Damer SILVER


UTRUSTAT

Damer M4 GULD
Damer M1 SILVER
Damer Open BRONS
Herrar M3 BRONS
Herrar Open BRONS

SE MER OCH FÖLJ LIVE PÅ GOODLIFT

​​​​​​​
/Kansliet
​​​​​​​

Smidigt "Lyftarkort" för tävling, invägning

1 aug


Nu finns ett nytt kort som är smidigt att använda vid tävling. Där kan lyftaren/coachen i förväg fylla i sina startvikter och ställningshöjder. Det kan ibland vara ett problem att lyftaren av olika anledningar inte vet vad den ska ange för ingångsvikter vid invägningen. Då är det snabbt oich smidigt att lämna detta kort där man i förväg funderat på det. Observera att ställningshöjderna alltid gäller den ställning som är på respektive tävling som kanske inte är samma som man vanligtvis tränar på.

Du hittar kortet under fliken "Dokument" 

"Lyftarkort Invägn/Höjd"

​​​​​​​/Kansliet
​​​​​​​

Svenska lyftare på FISU University VM Klassisk Styrkelyft
Tartu, Estland 23-27 juli

29 juli

Grattis Ellen, Stina som tog varsitt guld samt Elias som tog silver. 
Stark insats av alla svenska lyftare och coacher!

-66kg Bryan Alejandro Sigaran Ramirez 13e Tot 525kg
-63kg Ellen B.Åkesson GULD Tot 440,5kg
-69kg Cornelia Hinnerssson 8 Tot 415kg
​​​​​​​-83kg Daniel Sejdini  7a Tot 675kg 
-76kg Tyra Häggström 5a Tot 447,5kg
-76kg Malin Grönqvist  11 Tot 405kg
-105kg Maxim Uebel 6a Tot 755,5kg
-105kg Emil Wetterling 12a Tot 717,5kg
-84kg Stina Lindkvist GULD
-120kg Elias Kenneryd SILVER Tot 833kg 

Damerna fick BRONS i nationskampen, bra jobbat! 

Se samtliga resultat HÄR

​​​​​​​/Kansliet

Förbundsstyrelsen söker personer till utbildningsutskottet

27 juni

Under föregående år startade förbundet upp ett utbildningsutskott. Av olika anledningar kom det arbetet inte igång som det var tänkt. Då var tanken att utskottet skulle bestå av en person per distrikt. Styrelsen vill nu starta upp utbildningsutskottet igen, men söker nu främst personer med utbildnings- eller yrkesmässig kunskap om specifika ämnen för att utgöra utskottet. 

Utskottets uppdrag kommer bli att hjälpa till att ta fram utbildningsmaterial samt faktagranska material som används vid förbundets utbildningar. Utskottet kommer även vara med i den strategiska utvecklingen av förbundets utbildningssatsning. Vi tror att fysioterapeuter, tränare, nutritionister, kostrådgivare, mentala tränare och liknande är personer som passar i utskottet. Från styrelsen så kommer Sofia Kamlund, som ansvarig för utbildning och forskning, samt Jenny Wahlberg, att vara med i utskottet. Uppdraget är ideellt. 

Vill du vara med i utskottet och utveckla förbundets utbildning?
Skicka en kort presentation till sofia.kamlund@styrkelyft.se senast den 1 augusti.

/Mvh, Styrelsen.

Gustav Hedlund Världsmästare 

24 juni

Se samtliga resultat och sändningar via GOODLIFT
​​​​​​​
-66kg Alexander Eriksson 6a Tot 687,5kg. Sv+Nord.rek marklyft 292,5kg
-74kg Eddie Berglund 7a Tot 742,5kg
-63kg Alba Boström 4a Samtliga resultat är Sv.+Nord.seniorrek: Knäböj 185kg, Bänkpress 127,5kg, Marklyft 212,5kg samt total 525kg som även är Junior Världsrekord
-93kg Gustav Hedlund GULD Tot 895kg Sv+Nord. rek. Knäböj 327,5kg
-105kg Emil Norling BRONS Tot 905kg
-76kg Agnes Rudin 9a Tot 525kg
+84kg Matilda Hjälle 9a Tot 585kg

Konkurrensen tätnar i klassisk styrkelyft Open och ännu ett väldigt stort VM är till ända. Alla de svenska lyftarna gör bra ifrån sig omkring sina personliga rekord och dessutom två medaljer genom Emil och Gustav, där Gustav blir världsmästare! Sverige placerar sig 4a på herrsidan, vilket är en mycket bra placering. Albas juniorvärldsrekord totalt gör att hennes sista Junior VM senare i sommar blir extra spännande att följa.

/Kansliet


Personalförändringar i SSF

31 maj


Bästa styrkelytfare, Svenska styrkelyftförbundets förbundschef, Robert Ericsson, kommer att lämna sin post den 30 juni efter 14 års förtjänstfullt arbete för vår älskade sports utveckling. Under Roberts tid som ledare har styrkelyft i Sverige uppnått betydande framsteg, inklusive att driva internationell utveckling med klassisk styrkelyft och bänkpress som individuell tävlingsform, fostra lyftare i världsklass och göra sporten känd även hos en bredare allmänhet. Under Roberts ledning har vi också byggt starka relationer med Riksidrottsförbundet, RF, vilket varit ovärderligt till exempel under pandemin och resulterat i ett omfattande stöd.

Det är därför med tacksamhet och vemod vi tackar av Robert och uppmärksammar hans insatser, inledningsvis som sportchef, sedermera förbundschef.

Med denna förändring kommer förbundet att fortsätta arbetet med att utveckla vår verksamhet och planera för framtiden genom att göra vissa förändringar i organisationen. Vi kommer bland annat att samarbeta med en extern rekryteringsbyrå för att hitta en ny ledare, denna gång inom ramen för en generalsekreterar-roll. Vi återkommer med mer information om detta inom kort.

Förbundsstyrelsen vill på både våra egna vägnar och på sportens tacka Robert för hans insatser och önskar honom all lycka och framgång i framtiden.

För eventuella frågor, kontakta förbundsordförande Levi Bergstedt, se kontaktuppgifter nedan.

Med varma hälsningar,
Förbundsstyrelsen

Kontaktuppgifter förbundsordföranden: levi.bergstedt@styrkelyft.se


Rabatt hos Nordic Fighter för SSFs medlemmar

18 jan